Δωρεάν Αγγελίες

Σύνδεση

Για να καταχωρήσετε μια επιχείρηση, εάν είστε επαγγελματίας, ή μια αγγελία εάν είστε ιδιώτης πρέπει πρώτα να εγγραφείτε και να συνδεθείτε

Πολιτικός Γάμος

Πολιτικός γάμοςΤι χρειάζεται για τον Πολιτικό Γάμο

Αρμόδια Υπηρεσία για τον Πολιτικό Γάμο και τις διατυπώσεις του, είναι το γραφείο πολιτικών γάμων του Δήμου. Η άδεια γάμου εκδίδεται από τον Δήμο. Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε αν επιλέξετε το Δημαρχείο είναι αυτά που βλέπετε παρακάτω. Ένα τηλεφώνημα στην αρμόδια υπηρεσία, θα σας βοηθήσει σχετικά με ιδιαιτερότητες που μπορεί να υπάρχουν.

1. Θα πρέπει να συμπληρώσετε μια Αίτηση, έντυπο της οποίας θα λάβετε από τον Δήμο.

2. Θα χρειαστείτε Ληξιαρχική Πράξη γεννήσεως από το Δήμο που ανήκει ο καθένας σας.

3. Θα πρέπει να συμπληρώσετε και να καταθέσετε Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα βεβαιώνονται τα εξής: O μελλόνυμφος δεν έχει κώλυμα για γάμο από τα αναφερόμενα στα άρθρα 1350, 1351,1352, 1354, 1356, 1357, 1360 του Αστικού Κώδικα. Είναι κάτοικος του Δήμου Χ και τελεί πρώτο ή δεύτερο κλπ γάμο. Για ανήλικους κάτω των 18 ετών, χρειάζεται δικαστική απόφαση.

4. Θα χρειαστεί το Διαζευκτήριο για τους χωρισμένους ή ληξιαρχική πράξη θανάτου εφόσον υπάρχει θάνατος του προηγούμενου συντρόφου, ή πιστοποιητικό αφού παρέλθουν τέσσερα χρόνια από την εξαφάνιση του προηγούμενου συζύγου.

5. Θα πρέπει να δημοσιεύσετε την αγγελία του επικείμενου γάμου σε ημερήσια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας και να κρατήσετε δύο φύλλα της έκδοσης, ένα για τον καθένα.

6. Θα πρέπει να προμηθευτείτε από την εφορία, παράβολο των 15ευρώ.

Αν παντρεύεστε αλλοδαπό, οι Αλλοδαποί πρέπει επιπλέον να φέρουν:

1. Βεβαίωση του Προξενείου τους στην Ελλάδα, ότι δεν έχουν κώλυμα γάμου, που να είναι μεταφρασμένη στα Ελληνικά.

2. Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, επίσης μεταφρασμένη στα Ελληνικά.

3. Άδεια παραμονής ή κάρτα προσωρινής άδειας παραμονής, η οποία να μην έχει λήξει ούτε να λήγει πριν την ημερομηνία του γάμου.

4. Οι Κύπριοι πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό ελευθερίας, ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, αίτηση, εφημερίδα.

Για τους Έλληνες του εξωτερικού είναι απαραίτητα:

1. Δημοσίευση του γάμου σε μία ημερήσια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας στα ελληνικά.

2. Αίτηση που θα παραλάβουν από το Δήμο.

3. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα για το γάμο και ότι είναι ο 1ος ή 2ος κλπ γάμος τους.

4. Εξουσιοδότηση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, από τον Πρόξενο του Ελληνικού Προξενείου.

5. Ληξιαρχική πράξη γέννησης.

6. Διαζευκτήριο ή Ληξιαρχική πράξη θανάτου, εφόσον συντρέχουν οι αντίστοιχοι λόγοι.

Για την κατάθεση της αίτησης και την παραλαβή της άδειας, πρέπει να προσέρχεται ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, έχοντας και την ταυτότητά του. Κατά την τελετή του γάμου κάθε μελλόνυμφος πρέπει να συνοδεύεται από ένα μάρτυρα ενήλικο, που μπορεί να είναι και συγγενής του με την ταυτότητά του. Σύμφωνα με τον Νόμο περί ισότητας, οι μελλόνυμφοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν πριν από το γάμο το επώνυμο των τέκνων που θα γεννηθούν. Αυτό μπορεί να είναι ή του συζύγου ή της συζύγου ή και των δύο, όχι όμως πάνω από δύο επώνυμα. Επίσης όλα τα παιδιά που θα προέλθουν από αυτό τον γάμο θα έχουν απαραίτητα το ίδιο επώνυμο που θα επιλεχθεί από την αρχή. Η άδεια γάμου εκδίδεται μετά παρέλευση 8-10 ημερών από την ημέρα της καταθέσεως των δικαιολογητικών.

Ευχαριστούμε πολύ το www.teleiosgamos.gr για την παραχώρηση του άρθρου

Directory

Νέα καταχώρηση
Αναζήτηση

Διαφημίσου εδώ




© 2008-2010 GamosTime.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Power by QWERTY
Αγ. Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι Εμπορικό Κέντρο Αίθριο Tel: 2106180171 · 6948009497 · Fax: 2106180179 · E-mail: info@gamostime.gr